Permanente Make-up


Permanente Make-Up ( hierna PMU genoemd ) is het aanbrengen van permanente pigmentstoffen in de huid door middel van naalden. Hiermee kun je permanente wenkbrauwen, eyeliners en lipliners aanbrengen en lippen permanent inkleuren. PMU is zeer geschikt voor mensen, die elk moment van de dag een verzorgde make-up wensen zonder er veel tijd aan te moeten besteden.


Eerste consult

Bij de eerste afspraak vraag ik u om zo opgemaakt te komen zoals u dagelijks gewend bent. Hieraan kan ik zien welke vorm en kleur uw voorkeur heeft. Ik neem hierin een adviserende taak op mij. Komt er door een verandering in kleur en/of vorm de make-up beter tot zijn recht dan overleg ik met u. Door middel van een tekening laat ik u de andere kleur en/of vorm zien. Soms kun je door een minimaal verschil al een heel ander effect bereiken.

Als u geen make-up gebruikt, teken ik zelf de vorm en laat ik de kleur zien. Pas als het getekende model goedgekeurd is, zal er begonnen worden met de behandeling. U bepaalt altijd zelf de kleur en vorm van uw PMU.


Risico’s

Op deze site kunt u ook informatie vinden over de risico’s van van het aanbrengen van PMU. Met de GGD vind ik het belangrijk om cliënten goed te informeren over de gevaren en risico’s van het aanbrengen van PMU. Als GGD goedgekeurde PMU-specialiste ben ik verplicht u hiervan op de hoogte te stellen door middel van de folder INFORMATIE OVER DE RISICO’S VAN PMU. Voordat er met behandelen wordt begonnen, vult u de folder INFORMED CONSENT in en na de behandeling krijgt u van mij de folder NAZORGINSTRUCTIES mee. Vraag gerust bij onduidelijkheden of twijfel.


Bij twijfel

In de ruim vijfentwintig jaar dat ik PMU aanbreng, heeft er geen enkele cliënt door mijn toedoen gezondheidsrisico’s opgelopen. Ik neem geen risico’s en bij twijfel verzoek ik u om toestemming te vragen aan uw behandelend arts. Als u zelf twijfelt, overleg dan eerst met uw behandelend arts en neem eventueel samen de folder INFORMED CONSENT door.


Verdovende Emla-crème

De behandeling is meestal te verdragen, maar niet geheel pijnloos. De verdovende crème, Emla- crème, kan bij uw huisarts aangevraagd worden. Mijn ervaring is, dat cliënten dit gewoon telefonisch bij de doktersassistente kunnen doen. Deze crème moet ± 30 minuten van te voren aangebracht worden. Het aanbrengen van de crème kunt u thuis zelf doen voordat u naar mij toe komt. Behalve bij de eyeliner-PMU, dan breng ik de crème aan.


Eerste behandeling

De behandeling begint als het model en de kleur bepaald zijn en de verdovende crème ingewerkt is. Ik spreek van te voren altijd een teken af, waarmee u de PMU-behandeling kunt laten stoppen. Ik neem ruimschoots de tijd voor de behandeling. Haast kan mijns inziens in deze behandeling niet bestaan.

Bij een eerste behandeling ben ik voorzichtig met het aanbrengen van de gekozen kleur. Het is mijn ervaring, dat niet iedere huid hetzelfde reageert op de behandeling. De in de huid aangebrachte pigmenten zijn voor het lichaam een vreemde stof. De één zal wat meer afstoting van pigment ondervinden dan de ander, met andere woorden bij de één zal het pigment sneller “verbleken” dan bij de ander.


Vervolgbehandeling

Bij de tweede behandeling zie ik wat het pigment in de huid gedaan heeft en kan ik hierop inspelen door een lichter of donkerder pigment te gebruiken. In de meeste gevallen kunnen de wenkbrauwen in twee tot vier behandelingen worden aangebracht. Bij de eyeliner, afhankelijk van de dikte, kan het vaak in twee behandelingen. Hoeveel behandelingen er precies nodig zijn, is niet van te voren te zeggen. Uit mijn ervaring blijkt dat het per persoon verschillend is.


Nabehandeling

Na de behandeling wordt er een verzachtende zalf aangebracht en deze krijgt u ook mee. Meer hierover vindt u in de folder NAZORGINSTRUCTIES en de folder INFORMATIE OVER DE RISICO’S VAN PMU. Na een dag of tien is het afstotingsproces afgerond. De huid is dan in de meeste gevallen weer gekalmeerd en u kunt nu zien hoe de blijvende kleur en vorm er uit ziet. De huid moet nu nog even verder genezen en ongeveer een maand na de behandeling kan er een volgende behandeling plaatsvinden. Bij deze volgende behandeling worden eventuele correcties van uitval/afstoting uitgevoerd en er wordt goed gekeken of de kleur en/of vorm moeten worden aangepast.

Onbehandeld

Net na de behandeling

3 weken na de behandeling

Klik hier voor het openen van de Download pagina met belangrijke formulieren aangaande Permanente Make-up Download_Pagina.html
Mijn SalonStudio_Avalon.html
Even voorstellenEven_voorstellen.html
BehandelingenBehandelingen.html
Permanente Make-up
LymfedrainageLymfedrainage.html
ProductenProducten.html
ContactContact.html

De eerste GGD keuring en vergunning (2007)

en een tevreden cliënt

Met de GGD keurmeester

Tijdens de keuring van de Permanente Make-Up behandeling

Lipfill voor de behandeling

Lipfill na de behandeling